Nascholing

Code 95

Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E vereist is. Indien de chauffeur aan zijn nascholingsplicht heeft voldaan, komt er een zogeheten Code 95-vermelding op het rijbewijs.

De Europese Richtlijn die vaststelt wat de Code 95 inhoudt, geldt voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie, maar ook voor beroepschauffeurs die in de Europese Unie werkzaam zijn. Er zijn uitzonderingen voor deze verplichting, zoals bijvoorbeeld voor chauffeurs van militair materieel of brandweerwagens.

Code 95 behalen

Om Code 95 te kunnen halen, dient u tenminste 7 uren te besteden aan een praktijkcursus. Voor de overige 28 uur zijn er diverse cursussen beschikbaar waarvan verkeerseducatie een verplicht onderdeel is. STAN Opleidingen biedt verschillende code 95 cursussen aan. Deze cursussen worden op verschillende locaties door heel Nederland of in company georganiseerd. Meer informatie over code 95 behalen? Neem contact op met ons.

Home